Highlife Harfa: | skladem 4 ks | (u Vás za 3 dny) |
---|
Originální japonská tonkatsu je velmi oblíbená omáčka, ve které si Japonci nejraději namáčejí smažený vepřový řízek. Jedná se o chutnou omáčku, kterou snadno využijete také jako zajímavý dip například k zeleninovým salátům.
Tonkatsu je jedna z nejpoužívanějších japonských omáček. Její název je odvozen od japonského překladu slova řízek a je to chutná jemná omáčka s hutnou konzistencí.
Tonkatsu vznikla v Japonsku v 19. století. Původně se jí říkalo katsuretsu či katsu, současný název dostala v roce 1930.
Tonkatsu, tedy řízek namáčený do stejnojmenné omáčky, je nejznámějším typem japonského pokrmu z vepřového masa. Toto jídlo dříve patřilo k levnějším pokrmům, protože vepřové maso Japonci v minulosti považovali za podřadný druh masa - nevařilo se v luxusních restauracích, ale v malých hospůdkách určených k rychlému nasycení. Dnes tomu tak není a vepřové maso se pokládá za srovnatelně hodnotné jako hovězí.
Nejznámnější je použití k japonskému pokrmu Tonkatsu, což je vepřový řízek smažený v trojobalu přelitý právě touto omáčkou. Tonkatsu omáčku je ale možné použít i jako dip na zeleninu a ovoce.
Při objednání tohoto produktu obdržíte omáčku Tonkatsu v plastové láhvi o obsahu 500 ml, v počtu kusů, který si objednáte.
Voda, glukózo-fruktózový kukuřičný sirup, cukr, kvasný ocet, rajčatová pasta, sůl, škrob, koncentrovaná jablečný džus, kvasnicový extrakt (kvasnice, sója, ječmen, kukuřice, palma), koncentrovaná švestková šťáva, koření (obsahuje celer), koncentrovaná citrónová šťáva, koncentrovaná mrkvová šťáva, koncentrovaná česneková šťáva, koncentrovaná cibulová šťáva, zázvorový extrakt (zázvor, dextrin).
Obsahuje alergeny: sója, celer, lepek.